22 juli 2023

Opklaring

Eerst is het bewolkt, later volgen opklaringen. Zo eindigde ik mijn bijdrage in maart. Dat is wel uitgekomen, zij het met enige vertraging door een onverwachte donderwolk.

De ingreep in Gent is goed gegaan. Mijn hartkastje (icd) werkt weer naar behoren. Als gevolg van de ingreep heb ik wel wat ingeleverd. Daar zal de leeftijd ook wel een rol in spelen. De onverwachte donderwolk kwam kort na deze reparatie. Ans bleek nieuwe oncologische narigheid te hebben waarvoor een operatie nodig was en een langdurige nabehandeling volgde. Grote schrik en teleurstelling. Die nabehandeling gaat in fasen en na het eerste blok is er nu een pauze. Dat is als een opklaring na slecht weer. Maar ze is er nog niet. Achter de horizon komt het vervolg eraan.
Een fijne plek voor een wandeling is de Groene Boulevard in Vlissingen. Een brede wandel- en fietsweg langs de Westerschelde waarop dichtbij zeeschepen passeren. Een enkele keer is het stil, maar vaak is er levendig verkeer met grote en kleine zeeschepen, met loodsbootjes, of een zeiljacht dat zich op dit grote open water waagt.
Zondagmiddag kwam er veel voorbij. Inclusief zo’n reusachtig containerschip. Dat maakt altijd grote indruk op mij, de afmetingen zijn gigantisch: lengte 400m, breedte 60m en diepgang ruim 13m – dat is toch zoveel als 4 woonlagen van een flatgebouw. Zo’n enorm schip gaat door de vaargeul die van links naar rechts tussen de zandbanken slingert, vanaf de Wielingen bij Cadzand komend voor Vlissingen langs en dan naar de andere oever bij Terneuzen waarna hij door het nauw van Bath in de haven van Antwerpen eindigt.

Tijd voor herstel en recreatie nu, zij het door deze ontwikkelingen op een lager pitje dan we gewend zijn. De caravan blijft noodgedwongen weer in de stalling. Gelukkig hebben we goede herinneringen aan de kampeer-belevenissen van vorig jaar. Vooral de weken in Noord-Frankrijk waren heerlijk; daar moet ik nog maar eens een blogje over maken. Dit jaar zullen we het moeten doen met korte wandelingen en fietstochtjes.

Er stond die middag windkracht 6 en het is heerlijk om dat een poosje rond je hoofd te voelen en de zilte geur van het soms opstuivende water te ruiken. Daar knap je van op en kun je er weer even tegen. 

MSC Allegra op weg naar Antwerpen