07 september 2022

Op dorre aarde

Het was gistermiddag warm in Vierhouten, heel warm. Om 2 uur kwamen we met de caravan aan op de camping. Toen scheen de zon al volop; uiteindelijk werd het 30ᵒ. In die warmte viel het me niet mee de voortent op te zetten. Omdat er voor de komende dagen ook regen wordt voorspeld, hebben we de hele voortent opgezet, met zijstukken en voorkant. Dan moeten er veel haringen de grond in en dat getimmer in de hitte is niet fijn. Op een gegeven moment zijn we maar met een koude Radler in de schaduw van de caravan gaan wachten tot het aan het eind van de middag wat minder heet was. Om 6 uur ging de laatste haring de grond in. Poeh, dat was buffelen. Ans had intussen van alles uitgepakt en daarmee gezorgd voor huiselijkheid en gezelligheid. 
Daarna zijn we heel op het gemak naar het dorp gelopen om op het terras van de Vossenberg wat te eten. Voorafgegaan door een kouwe pils. Wat was die lekker.

Wachten op verkoeling

Om 11 uur begon het te regenen met ook onweer erbij. Vannacht om een uur of 1 barstte er een hevig noodweer los met onweer en zware regen. In de voortent gingen allerlei waterstromen lopen en op het dak ontstond steeds een grote zak met water die ik er volhardend afkieperde. Ik was blij dat ik de voortent gisteren helemaal heb afgemaakt. Wel moet er aan het dak nog wat gebeuren zodat het water bij een volgende regenbui er gladjes afloopt.

De regen is zoals in vrijwel heel ons land ook hier zeer welkom, op de verdroogde Veluwe. Gisteren zagen we het al bij aankomst. De weiden bij de camping zijn geel en op de camping is het kamperen op dorre aarde. Er is geen groene grasmat meer zoals in april. Voorlopig is iedere regenbui welkom. En enige verkoeling, wat mij betreft. Want ook vandaag werd het weer goed warm.

Verdorde weiden rondom de camping